Peter Duijkersloot

Peter Duijkersloot

Ik was voor ik mijn platenzaak begon een trouwe zaterdagmiddag bezoeker van platenzaak Boudisque aan de Haringpakkersteeg in Amsterdam en werd daar besmet met het dance virus. Het was eigenlijk een grote gok voor iemand met maar heel weinig ervaring, maar ik trok de stoute schoenen aan en vond een leuk pandje aan de Singel 10 ; de boel werd verbouwd met behulp van een vriend, Rhythm Import opende de deur en de verkoop kon beginnen! Het duurde toch wel één tot twee jaar voordat de loop en omzet eruit kwam en het was zes dagen in de week hard werken om de plaatjes in- en te verkopen.

Het draaien en mixen heb ik mijzelf aan moeten leren, omdat het in die tijd helemaal in Nederland nog in de kinderschoenen stond. Je wist natuurlijk wel hoe er gedraaid werd in Studio 54 of de Paradise Garage en er circuleerden wel tapes met daarop een paar uur live mixes uit die clubs. Die tapes inspireerden mij, en zo fabriceerde ik m’n eigen disco-set. Vergeet niet dat in die periode de meeste tracks geen steady beatverloop hadden, met andere woorden: het was bijzonder moeilijk om een smooth of gladde overgang te maken, zonder continue de Technics draaitafels handmatig bij te sturen.. maar ach alles went, moet je maar denken, de hedendaagse DJ’s hebben ’t toch een stuk makkelijker…

Het feit dat ik met m’n neus in de dansmuziek zat en tevens draaide in de hotspot Flora Palace, heeft de winkel wel een boost gegeven. Ook kon ik mijn winkel iedere vrije minuut gebruiken om een mooie set voor te bereiden voor mijn draai-donderdag- en zaterdagavond in de Flora.

Er waren veel radio piraten in die periode, en ik merkte in de verkoop dat de gepushte schijven op die stations snel verkochten. Vanuit een initiatief in de klantenkring van Rhythm Import is WAPS ontstaan, waarin Jan Lochtenberg en Tante (Edith) de Doos de drijvende kracht waren achter het station. Ik vond het wel leuk om een programma te presenteren, maar ik voelde mij geen radio DJ, ik liet liever ‘de muziek’ spreken. Dat doe ik nu nog steeds met het wekelijkse mixprogramma “And the Beat goes on” wat eigenlijk een afspiegeling is van wat er aan leuke muziek is uitgekomen in die desbetreffende week (of tracks waar ik weer op gestuit ben in mijn zoektocht naar muziek) ik probeer deze nummers tot een aantrekkelijk mixuurtje te kneden.

“And the Beat goes on” werd in de 80’er jaren elke zondag uitgezonden bij de KRO op Radio 3. Samen met Ton Poppes (de huidige eigenaar van Escape) en Leo Cotino maakten we om de week een mix. Het was een succesvol programma; ik werd wekelijks op de hoogte gehouden van de luistercijfers en die kwamen soms tot boven 1 miljoen luisteraars en ook de reacties erop die ik in Rhythm Import kreeg waren ook erg leuk.

De basis van mijn muzikale interesse ligt natuurlijk in de 80ies. Maar ik ben alle stromingen blijven volgen die zich in de afgelopen decennia hebben voorgedaan. ik voel mij NU weer als een vis in het water in de “nu-disco” stroming, omdat die stroming heel veel raakvlakken heeft met de 80’s.wat er aan leuke muziek is uitgekomen in die desbetreffende week (of tracks waar ik weer op gestuit ben in mijn zoektocht naar muziek) ik probeer deze nummers tot een aantrekkelijk mixuurtje te kneden.

“And the Beat goes on” werd in de 80’er jaren elke zondag uitgezonden bij de KRO op Radio 3. Samen met Ton Poppes (de huidige eigenaar van Escape) en Leo Cotino maakten we om de week een mix. Het was een succesvol programma; ik werd wekelijks op de hoogte gehouden van de luistercijfers en die kwamen soms tot boven 1 miljoen luisteraars en ook de reacties erop die ik in Rhythm Import kreeg waren ook erg leuk.

De basis van mijn muzikale interesse ligt natuurlijk in de 80ies. Maar ik ben alle stromingen blijven volgen die zich in de afgelopen decennia hebben voorgedaan. ik voel mij NU weer als een vis in het water in de “nu-disco” stroming, omdat die stroming heel veel raakvlakken heeft met de 80’s.

Muziek is nog steeds een enorme passie, ik heb het nooit los kunnen laten en beleef ontzettend veel plezier aan het maken van het wekelijkse mixuurtje “And the Beat goes on” die je op verschillende manieren kan beluisteren van https://soundcloud.com/pedudoo tot uitzendingen op Pingfm en andere radio zenders. Grappig, zo is de cirkel eigenlijk weer rond.

Ik woon nu zo’n zes jaar in Kroatië, dichtbij de hoofdstad Zagreb en daar hebben we een eventburo opgezet. We verhuren onze locatie voor kleinschalige events zoals b.v. bruiloften, business events etc. Tevens coördineren wij de bouw voor geïnteresseerden, van b.v. vakantiewoning en begeleiden mensen in dat hele traject. Kroatië is een zeer bureaucratisch land met veel valkuilen. Momenteel zijn we in voorbereiding om een woning in Istra, Labin te bouwen. Kijk voor meer info op www.malidvorac.hr

De komst van internet en soundcloud heeft een storm van nieuw talent opgeleverd. Als je nu toch ziet hoeveel tracks geremixt , ge-re-edit, remastered en beschikbaar zijn voor de hedendaagse DJ’s. Zodat generaties kunnen blijven genieten van de Beats en Tracks die ons kluisterden aan de dansvloer in de Flora Palace begin 80 jaren.


admin