Ben Liebrand

Ben Liebrand

Liebrand maakte zijn radiodebuut in 1983, met het Veronica Radio 1/2 programma In The Mix, dat op vrijdagnacht/zaterdagochtend tussen 2 en 3 uur werd uitgezonden. Dit programma was het eerste radio programma waarin non-stop dansmuziek gemixt werd zonder de tot dan toe gebruikelijke dj voice-overs.

CopyRightsDe enige spraak die te horen was, was een aankondiging van de DJ van het vorige radio-uur “Zet je radio maar aan en je diskjockey maar uit” en een lijst van platen opgelezen door de dj van het volgende uur aan het eind.

De “Minimix” was een lange tijd wekelijks te horen als vast onderdeel van de populaire vrijdagavond-shows op Radio 3 zoals Curry en Van Inkel, het vaste uitzendtijdstip was “twee platen over negen”. Deze “minimix” was in eerste instantie een kortere “extra” In The Mix, maar al snel concentreerde zich de minimix op meerdere platen van één artiest, en in de afleveringen daarna, hoofdzakelijk een remix van één enkel nummer. Vele van deze remixen ontstaan als “minimix” hebben geleid tot internationale hits voor o.a. Bill Withers, Phil Collins, Dimples D en vele anderen.

In The Mix was destijds te horen tot 1985. De laatste aflevering bestond uit de Classics Mix. Sinds 2004 is “In The Mix” elke zondagavond van 22:00 tot 23:00 uur te horen op Ping FM


admin